Mä oon tullut siihen lopputulokseen, että tää maa ei vaan toimi. Oikeasti. Näiltä ihmisiltä puuttuu joku käytännönläheisyys- ja loogisuuspalikka päästä, todennäköisesti ankaran sisäsiittoisuuden jäljiltä..

Sain vihdoinkin eilen aikaseksi soittaa pankkiin, jotta aktivoisivat mun nettipankkitunnukset. Oli kyllä työn ja tuskan takana sekin. Sulla on ensin rekisteröintikoodi sekä PAC-koodi. Kun soitat, niin ensin näpyttelet rekisteröintikoodin ja sen jälkeen systeemi kysyy sulta mielivaltasesti PAC-koodin numeroita, tyyliin näppäile PAC-koodin neljäs numero, näppäile PAC-koodin ensimmäinen numero, jne. Sitten pääsin puhumaan virkailijan kanssa, koska oli ensimmäinen kerta, kun järjestelmää käytän. Se kysyi kaikkea mahdollista alkaen automaattikortin numerosta äidin tyttönimeen, jonka jälkeen mun piti taas syöttää rekisteröintikoodi ja PAC-koodi järjestelmän haluamassa järkässä. Onnistui sentään melkein ensimmäisellä yrityksellä.

Onnessani eilen menin sitten testaamaan nettipankkiani, ajattelin, että voisin maksaa vuokran sitä kautta eikä H:n tarttisi kävellä toiselle puolelle kaupunkia tonni takataskussaan maksamaan suoraan vuokranantajan pankkiin. Ensin näpyteltiin rekisteröintikoodi, sitten taas PAC-koodista numeroita epämääräisessä järjestyksessä. Sisälle päästyäni valitsin Transfer money ja TADAA! Tarvitsen vielä kolmannen kortin, jotta saan maksaa laskuja. Koodikortin sai tilata klikkaamalla nappia siellä sivulla, toimitusaika 4-5 arkipäivää. Eivät sitten ole ajatelleet, että ehkä tuon koodikortin voisi toimittaa automaattisesti joko sen rekisteröintikoodin ohessa, tai sitten sen PAC-koodin ohessa. Tai edes ilmoittaa, ettei laskunmaksu toimi ennen kuin olet tilannut koodikortinkin. Jumalauta hajoo naama.

Tosin tossa pankissa sentään on nettipankissa laskunmaksumahdollisuus, kun kaverin pankin nettipankki on vaan sivu, jossa näkyy tilin saldo ja laskujenmaksu täytyy hoitaa puhelimella. Järjen riemuvoitto. xD