Sylettää.

- Eivät ole keksineet loppumatonta lämminvesivarastoa. Saat ite laittaa veden ajoissa lämpiämään ja paskalla tsägällä, kuten tänään, se lämmin vesi loppuu silti kesken, koska sulla on niin urpo kämppis, ettei tajua laittaa sitä vettä lämpiämään kolmelle ihmiselle, vaikka tiesi kolmen ihmisen käyvän suihkussa kun itse kaikilta muilta vielä kysyi, että käyvätkö muut suihkussa.

- Kämppikset ja niiden vieraat. Ei tonne kehtaa edes telkkaria mennä tsiigaamaan, kun kämppiksen vanhemmat on täällä bunkkaamassa. Ovat vielä kolme yötä, eli saat tuntea olos epämukavaksi omassa himassas. Lisäksi vituttaa toinen kämppis, joka vaan on jotenkin niin kuiva tyyppi, ettei sitä jaksaisi yhtään. Vihaan oikeesti kämppiksiä, ois pitänyt vaan suosiolla muistella aiempia kämppiskokemuksia ennen kun rupesin tähän touhuun.

- Liikenne on niin syvältä ja sieltä, ettei mitään rajaa. Hirveät ruuhkat, jonka takia dösällä kestää ytimestä himaan paskalla tsägällä tunnin, kuten eilen mulla. Taksilla menisi 20-30 minuuttia, jos sellaisen onnistut jostain saamaan.

- Taksit, voi jumalauta.. tilaat etukäteen taksin ja haluat sen olevan paikalla aamulla kello 6:45. Noh, paskalla tsägällä se tulee 15 minuuttia myöhemmin ja myöhästyt duunista. Jos tilaat sen klo 6:40, niin se on satavarmasti alhaalla venaamassa sua 6:30, laittanut mittarin päälle jo silloin ja on äkäsenä, kun et ole ollut ajoissa. Luojan kiitos firma sentään maksaa. Takseilla on myös ihan erilaiset kellot kuin meillä suomalaisilla. Irkkujen viis minuuttia voi olla ihan mitä tahansa 15 ja 45 minuutin väliltä. Yritä siinä sitten ehtiä ajoissa yhtään minnekään, ainakaan taksilla.

- Asiakaspalvelu, tai siis sen puute. Kaverille huudettiin kerran taksikeskuksesta, että älä enää vittu soita tänne ikinä, ja lyötiin luuria korvaan. Toinen kaveri taas saa vaan vittuilua osakseen, kun tilaa firman maksaman taksin aina samasta firmasta. Tänään viimeksi kuittailivat, että oliko frendi juuri herännyt kun kuulosti niin tukkoselta kuulema, ja että taksi tulee sitten aamulla joten frendi voi mennä takaisin nukkumaan kauneusuniaan hyvillä mielin. KFC:ssä ruoat oikeasti viskotaan siihen tarjottimelle, ei kiitetä, katsota asiakasta silmiin, ei niinku mitään.

- Jonotuskulttuuri. Joka paikkaan joudut jonottamaan. Jonoja joka saatanan mesta täynnä. Pankissakaan ei ole numerolappuja, vaan seisot letkassa kuin Lintsin vuoristorataan jonottaessas. Verovirastossa tällainen jono pujotteli ulos kadulle asti, ja niillä oli joku univormuäijä postaamassa oven pielessä ja vahtimassa, ettei kukaan kiilaa. Sossussa joudut jopa jonottamaan ensin yhteen paikkaan, että saat jonotusnumeron. Siihen menee keskimäärin 10-20 minuuttia. Sen jälkeen jonotat puolesta tunnista eteenpäin, että pääset sinne sossun luukulle. Ja se jonotusnumerolaite on niin ankea, että jos et istu sen vieressä tai keskittymällä keskity seuraamaan numeroiden vaihtumista, niin sun vuoro menee ohi. Se piippaus, joka siitä masiinasta lähtee, on nimittäin niin ankea, ettei edes mun kännykän piippaus ole niin hiljanen. Ja mä oikeasti luulin, ettei kännykän piipistä voi hiljasemmaksi enää mennä..

- Kaduilla käveleminen. Ei nää vaan osaa. Luulisi, että ruuhkaisella kadulla nää ohittaisivat vastaantulevan ihmisen samaan tyyliin, kuin niillä menee liikennekin. Mutta ei. Ei toivoakaan. Laahustavat kuin aivokuolleet kanat, vetävät siksakkia ristiinrastiin. Ei mitään tilannetajua, puikkelehtivat miten sattuu eivätkä todellakaan edes yritä kävellä jotenkin järkevästi samoilla puolilla katuja samaan suuntaan menevien kanssa. Ja koska mä oon niin pieni, niin ei ne mua koskaan väistä. Kävelevät paskiaiset vaan päin.

- Nämä eivät osaa suikaloida kanaa valmiiksi. Joo ei siinä mitään, pysyy se veitsi mulla sen verran kädessä, mutta kun eivät osaa myöskään marinoida! Syödään sitten yleensä ei minkään makuista kanaa..

- Lihapullat, lihakepakot ja sun muut puolivalmiit sapuskat. Ei niitä vaan ole. Kaikki on jotain saatanan majoneesiin hukutettua pullaleipää tai limasia eineslasagneja. Kauhee nälkä iltaisin, kun ei ole mitään proteiinipitosta naposteltavaa. Nakitkin on niin epämääräsen näköisiä, etten oo uskaltanut kaupasta ostaa.

- Ruoka ylipäätään. Ei nää vaan osaa. Ruokakulttuuri on ihan lapsenkengissään täällä muutenkin, raflojenkin ruoat maistuu lähinnä ei miltään. Duuniruokalan ruoka ei maistu miltään. Joskus jopa valmiit purkkikastikkeet ei maistu miltään. Ankeeta, oikeesti.

- Kaupan kassat. Ei jumalauta. Suomessa saisit fudut sellasesta hitaudesta, mitä täällä näkee. Ikinä, siis IKINÄ ei ole toiminta ollut yhtä hidasta, kun kaupan kassalla jonottaessa. Tyypit ovat aina poikkeuksetta kuin pystyynpaskannettuja lapamatoja, toimivat kuin ameebat ja vielä kaupan päälle odottavat, että asiakas on pakannut tavaransa pusseihin ja pyytävät maksun vasta sen jälkeen.

- Virallisten asioiden hoitaminen. Voiko olla niin saatanan vaikeeta oikeesti. Joku pankkitilin avaaminenkin, eka jonotat vitun kauan, että pääset edes varaamaan pankkiin aikaa tilinavausta varten. Sitten ne eivät suostu antamaan sulle aikaa, koska sulla ei ole virallista laskua/tms. kirjettä, jossa näkyisi sun kotiosoittees. Ei kelpaa työnantajan kirje, jossa osoite kerrotaan tai vuokrasopimus. Eli sitten odotellaan jotain virallista postia, että saat varattua ajan neuvotteluun, että millainen pankkitili sulle avataan. Siis peruspankkitili. Uutena uutuutena tästä pankista saat omat nettitunnukset, niiden saamisessa menee varmaan muutama viikko eivätkä ne kuitenkaan toimi, ennen kuin aktivoit ne puhelimen. Palkankin saat shekkinä niin kauan, kunnes sulla on tili täällä. Suomen tilille ei voi tietenkään palkkaa maksaa. Shekkejä paskalla tsägällä saat lunastettua vaan yhdestä konttorista, joka sijaitsee jossain hevonperseessä täältä. Sittenhän kuljet viisihunttia lompakossas tuolla, mietit miten saisit ne Suomen tililles, että saisit kaikki Suomen laskut maksettua. Tiedä edes, että saako täällä käveltyä pankkiin ja tehtyä rehellistä tilisiirtoa kassalla. Sen oon kuullut, että jos siirrät rahaa suomalaiselle tilille, kestää tuo siirto huhun mukaan jopa 10 päivää. Naamalles..

- Posti. Tiedättekö miten vaikeeta on löytää yhtä vitun postilaatikkoa? Lähin, minkä tiesin, on tuolla 20 minuutin kävelymatkan päässä. Firman sisäinen posti ei huhun mukaan suostu lähettämään postia, vain vastaanottamaan. Tätäkään en itse päässyt varmistamaan, koska postiosasto on auki tunnin aamuisin ja tunnin iltapäivisin juuri niihin aikoihin, kun mulla ei ole tsäänssiäkään mennä käymään siellä. Meille on muuten onneksi tullut posti perille, ettei käy niinkuin frendille, joka kaksi viikkoa selvitti paikallisen postin kanssa, että miksei heille tuu mitään postia kotiin. Kuulema asui liian uudessa kerrostalossa. Liian vähän porukkaa, niin ei kande jakaa postia sinne kuin muutaman viikon välein. Joo-o..

- Rumat ihmiset, menkää kotiinne.. pelkkiä läskejä ja brittejä koko mesta täynnä, hyvännäköiset on joko maahanmuuttaneita tai turisteja. Pukeutuminen ja hiustyylikin jotain aivan kaameaa.

- Kaupoissa myytävät vaatteet. Koska koko maa on täynnä läskejä, niin ilmeisesti vaatekaupoille ei ole kannattavaa tilata pienikokoisille ihmisille kuteita. Pienimmät ovat yleensä kokoa 38, joka on tällaselle 34-kokoa käyttävälle mallia "teltta". Tarvii lähteä Suomeen shoppaan vaatteita ilmeisesti.

Oon ihan saletti, että unohdin tosta listasta jotain.. täytyy lisäillä myöhemmin.

Vittu mä jaksa edes hehkuttaa, että varattiin Janen kanssa lentoliput Lontooseen tai et käytiin eilen katsomassa leffassa Over the Hedge, joka oli vielä kaikenlisäksi ihan hyvä.