Mitäs kaikkea on viime päivinä tullut tehtyä.. lyhyesti priiffaten viime viikolla ei ole tapahtunut mitään spesiaalia. Duunissa vaan taistelemassa tuulimyllyjä vastaan, iltapäivisin kaupungilla ja shopparilla pyörimistä.

Day 14 - Pojat halusivat lähteä ostelemaan tennismailoja ja mut pakotettiin mukaan. Käytiin myös Mäkissä syömässä ja todettiin jälleen, ettei tässä maassa tosiaan saada edes koostumukseltaan standardoituja ruokia maistumaan yhtään millekään. Ilta istuttiin vakiosti Bellissä.

Day 15 - Lauantaina oli niin hieno keli, että päätettiin lähteä Saaniksen kanssa retkelle. Päädyttiin sitten Howthiin, jossa oli jonkinnäköiset markkinat. Löytyi pari pelottavaa Lintsi-laitetta ja kaikennäköistä pikkukojua myymässä tilpehööriä ja erilaisia syötäviä. Ostettiin puokkiin kanaburrito vain todetaksemme, ettei edes tuliseksi luultua burritoa saatu maistumaan yhtään miltään.

Löydettiin sieltä markkinoilta vanha ja laiha setä, joka polki polkupyörää. Polkupyörä seisoi telineellä, eli setä polki paikoillaan. Oli joku tempaus, jolla hää yritti kerätä rahaa jollekin lastensairaalalle. Kaverina sedällä oli vanha, lihava ja ruma nunna. Oli sen verran omituinen taistelupari, että piti tietenkin turisteina kuvata ja pyytää itsekin päästä samaan kuvaan. Harmi, että nunna päätti feidata ennen kuin päästiin itse kuviin mukaan.

Howth on kalastussatamana tunnettu, siellä on paljon botskeja ja niemen kärjessä hieno majakka. Oltiin kävelemässä sinne majakalle, kun nähtiin laituriin parkkeerattu pikkuinen veneentynkä. Irkkusetä huuteli siinä, että tuleeko kukaan muu kyytiin ja me tietenkin kysyttiin, että minne ovat menossa. Saarelle, sanoi setä ja osoitti valtavaa möhkälettä merellä. Ja koska kyyti maksoi vaan kympin, niin mehän sitten Saaniksen kanssa mentiin.

Saari oli siisti. Siellä oli joku ihme kivinen, pyöreä rakennelma, jonne ei ollut ovea. Vain muutama pieni ikkuna sen verran ylhäällä, ettei sinne päässyt ilman apua kiipeämään. Oli hienoja kallioita, joita peittivät häiritsevän keltaiset sammalkasvustot. Oli saniaismetsää, kaninkoloja, piikkivartisia kasveja, kalliota, hienoa hiekkaa biitsillä.. siellä samoiltiin ja kuvattiin kunnon turisteina. Saaniksella on myös varmaan miljoona kuvaa musta ronkkimassa ties mitä lokkien oksennuksia.. puolustukseksi sanottakoon, että niissä oli hienoja pikkuelikkojen luita. Yhtään pääkalloa tosin en löytänyt, mikä oli lievä pettymys. Saarelta poistullessamme saimme selville saaren olleen kuuluisa Eye of Ireland, ihan oikea nähtävyys siis.

Oli kyllä hieno reissu, ei harmittanut yhtään rahanpalaminen. Illalla sitä tosin paloi mulla vielä lisää, kun Jane pakotti lähtemään Rí-Ráan.. mutta ei siitä sen enempää.

Day 16 - Tänään pitäisi kehittää jotain tekemistä. Brayhin olisin voinut muiden kanssa lähteä, mutta kommunikaatio-ongelmien takia jäi sitten välistä. Ulkona on jotain 23 astetta lämmintä ainakin, joten ulos pitäisi varmaan lähteä. Salikin voisi olla ihan jees. Täytyy katsella, mitä sitä keksii. Todennäköisesti huomaan kymmeneltä illalla istuneeni tässä koneen ääressä koko päivän äärimmäisen vittuuntuneena. FinnPlace -sanakirjakaan ei toimi.