On tää meidän Blänkkäri kyllä jännä paikka. Oma pikkuinen yhteisönsä, oikein kunnon lähiö, jossa ihmisiä asustelee 100 000:nen paikkeilla. Meillä on oma pikku ostari, joka on vaatimattomasti Irlannin toisiksi suurin. Pikaruokaloitakin on vain Mäkki, KFC, Pizza Hut, Burger King ja Eddie Rockets. Löytyy 24/7 auki olevaa pelihallia, hieno leffateatteri, kirjasto, oma klubi.. Jos et täältä jotain löydä, niin et sitä tarvitsekaan. Ulkonäöltään siisti ja rauhallisen oloinen paikka, tosin taitaa loppupeleissä olla kaikkea muuta. Viimeksi perjantaina oli monta gardaa (=stevareita) tuolla pitkin mestoja könyämässä ja poliisihelikopterikin pörräsi ilmassa. Kaikki ryntäs aika vauhdilla koteihinsa, äidit keräsivät hätäpäissään kersojaan pihoilta sisälle.. löytyihän siihen syykin myöhemmin: http://www.rte.ie/news/2006/0708/drugs.html

Toistaiseksi mua ei vielä ole pelottanut. Kunhan ei vaan lähde taapertamaan jonnekin puistoihin tai metsikköihin yksin, niin säilyy todennäkösesti paremmin ryöstämättömänä ja raiskaamattomana. Tuossa lähistöllä on kuulema joku metsikkö, jonne on tapettu lyhyen ajan sisällä kolme ihmistä. Lisäksi täällä jossain lähistön ghettossa sai tulipaloa sammuttamassa ollut palomies stobesta päähänsä. Samassa paikassa jengi varasti auton, huviajelutti sitä hieman ja lopuksi parkkeerasivat asuintalon alla olevaan tunneliin ja sytyttivät palamaan. Onneksi siinä päällä ollut talo oli betonista, ei ilmeisesti ollut käynyt pahemmin. On kyllä juuri sen kuuloinen mesta, että tää muuttaisi sinne heti. Oon itse asiassa menossa jo.

Day 7 - Olipas äksön-rikas päivä tuo perjantai. Duuniin seiskaan, duunissa kaikkea pientä proggista, duunista ytimeen syömään poikien kanssa (Smokey-burger on edelleenkin kingi), ytimestä himaan, himasta synttäripileisiin, synttäripileistä ytimeen.. löydettiin Janen kanssa sellainen klubi kuin Rí-Rá. Pelkkää hoppia koko ilta, ah sitä autuutta! Eniten tosin ihmetytti se väki siellä. Ihan tavallisia massapulliaisia, samanlaisia, joita täällä lyllertää kadut tulvillaan. Ei hajuakaan sellaisista ihkuista lökäpöksypojista, joita on tottunut Stadissa näkemään. Epätoivon vimmalla kierreltiin sitä mestaa, koitettiin edes yksi vähäsen vaan roikottava löytää, mutta ei. Kunnes jossain vaiheessa niitä ilmestyi jostain kolme kappaletta. Ja mä sitten päätin Janen iloksi ne meille pokata. Oli kiva huomata, ettei mun tatsi ole mihinkään kadonnut. ;D

Ilta meni paikallisten "gangstojen" kanssa höpistessä ja pilkun aikaan lähdettiin sitten pihalle. Jatkoja olivat pojat vailla ja koska meiltä ei niitä herunut nukkuvien kämppiksien takia, niin päättivät sitten kuulema tyypilliseen irlantilaiseen tapaan meidät feidata liukenemalla kaupan takaovesta pihalle sanomatta meille mitään. Ei meitä nyt niin haitannut, eiköhän me ne pojat löydetä ensi viikonloppuna jälleen sieltä Rí-Rásta, voi mennä vähän vittuilemaan. ;D Paikalliseen alan kulttuuriin olisi tosin ollut kiva päästä tutustumaan, ja saada seuraa niistä syksyllä täällä esiintyvän Jay-Z:n keikalle.

Day 8 - Lauantaina mä tungin törkeästi Atson ja sen kavereiden messissä katsomaan Pirates of the Caribbean 2:sta meidän paikalliseen luksusleffateatteriin, jossa vessat sijaitsevat lipputarkastajien selän takana. Multa se sankari repi lipun, vaikka olin vaan vessaan menossa ja myöhemmin kun piti toiselle puolelle rakennusta oikeaan leffateatteriin päästä sisään, niin rupesivat nillittämään. Oli antanut mulle vielä väärän puoliskon siitä lipusta takaisin. Nooh, sain kuitenkin kaks ja puol tuntia pelkkää äksöniä, ei kyllä kerennyt kyllästymään missään vaiheessa. Kolmososaa odotellessa.. loppuilta menikin rauhallisissa merkeissä kiitos edellisen yön juhlimisen ja iltapäivän salisettien, juoruttiin vaan Saaniksen kanssa ja mä simahdin kiltisti yhden aikaan yöllä.

Day 9 - Tänään on ollut ihan flegu päivä. Käytiin viitisen tuntia shoppaamassa tuossa naapurin shopparissa Tiipin ja Janen kanssa, löysin jopa yhdet kengät ja paidan halvalla. Sen jälkeen meinasi himassa ollessa iskeä ahdistus, jotain olisi pitänyt tehdä ja sitten tulikin jo kauhea ikävä Suomeen. Lohdutukseksi hain alakerran pizzeriasta ehkä juustoisimman pizzan, minkä oon ikinä syöny, ja Sparista jäätelöä. Onneksi ahdistus ja ikävä meni näiden eväiden myötä ohi, olivat vain nälän ja alkavan ketoosin aiheuttamaa hallusinaatiota selkeesti.

Ps. Venus Vibra rules ok!